OSS Legetøj

Hvordan ved jeg, at jeres legetøj er sikkert for mit barn?

Intet er vigtigere for os end sikkerhed. Vi ved, at børn nogle gange leger med legetøj på andre måder end forventet, og derfor tester vi vores produkter grundigt. Det legetøj, vi sælger, skal leve op til alle sikkerhedsstandarder, og nogle gange tester vi det også i henhold til nært forestående standarder. Vi stiller meget strenge sikkerhedskrav, og i mange tilfælde er vores egne test skrappere end de juridiske krav.
Som produktkategori skal legetøj leve op til de skrappeste sikkerhedsstandarder og regler, og det er noget, vi er glade for.
Vil du gerne vide mere om hvordan vi tester vores legetøj?

Hvor kan jeg købe jeres legetøj?

Kig på listen over butikker, der sælger vores produkter.

Hvor finder jeg vejledninger og instruktioner?

Du kan finde dem på de relevante produkters hjemmeside.

Jeg vil gerne returnere et produkt, hvad skal jeg gøre?

Kontakt den butik, hvor du har købt produktet, de vil med glæde hjælpe dig.

Er det sandt, at jeres legetøj har livstidsgaranti?

Vores produkter har ikke livstidsgaranti, men vores produkter er lavet til at holde til mange fremtidige generationer.

Tilbyder I gratis returnering og bytteservice?

Vi følger returneringspolitikken på de enkelte markeder, hvor vores produkter sælges. Kontakt den butik, hvor du har købt produktet, de vil kunne hjælpe dig.

Hvor kan jeg finde flere oplysninger om jeres produkter?

Du kan finde flere oplysninger om vores produkter på denne hjemmeside, eller ved at kontakte en lokal butik, der sælger BRIO-produkter.

Har de materialer, I anvender i jeres produkter, ændret sig i årenes løb?

Vores materialer har ikke ændret sig meget, siden vi begyndte at fremstille legetøj.
Som produktkategori skal legetøj leve op til nogle af de strengeste sikkerhedsstandarder og regler, så det er sikkert for dit barn at lege med vores produkter. De første EU-regler kom i 1988 og ændres konstant.

Hvilken type maling anvendes til jeres legetøj?

Vi bruger vandbaseret maling og opløsningsbaseret polyuretan-farver. Alle farver er testet i henhold til gældende standarder, "N71-3 + ftalater og azo-farvestoffer. De lever også op til Reach' krav til SVHC-stoffer.

Hvordan ved jeg, at den anvendte maling på jeres produkter er sikker for mit barn?

Den maling, vi bruger, er testet i produktionen inden brug, og den er også testet på produkterne i henhold til gældende standarder. For legetøj betyder det primært EN71-3, Reach-krav og azo-farvestoffer.
Vi gennemfører også en "spyttest", hvor vi tester produktet på en måde, der simulerer, hvordan et barn vil bruge produktet i munden. Den maling, vi anvender, er sikker for babyer at sutte på og bide i.

Er der bly i jeres maling?

Nej, der er ikke noget af vores maling, der indeholder bly.

Indeholder jeres legetøj PVC?

Nej, hverken vores legetøj eller vores emballage indeholder PVC.

Indeholder jeres legetøj ftalater?

Vores legetøj lever altid op til alle gældende sikkerhedsstandarder og indeholder ikke nogen ftalater, der er opført som skadelige. Alle produkter gennemgår en betydelig mængde test inden de kommer på markedet.

Er jeres trælegetøj imprægneret?

Vi bruger ikke imprægnering til vores legetøj.

Hvilken type træ er jeres legetøj fremstillet af?

Vores trælegetøj er hovedsagelig fremstillet af bøg, der et ideelt materiale, fordi det er meget holdbart og svært at slå i stykker. Bøg er også meget almindeligt i Europa, det er ikke truet og det har været obligatorisk at nyplante det siden begyndelsen af 1900-tallet, hvilket er vigtigt for os.

Hvor bliver jeres produkter fremstillet?

Vores produkter fremstilles i Kina og Tjekkiet. I begyndelsen af 2000 begyndte vi at flytte vores produktion til Kina. Vi tog os tid til det for at sikre, at produktionsmetoderne kunne leve op til de samme standarder som i Sverige. Nogle af de maskiner, vi bruger i dag, kommer fra Sverige, og vores kinesiske medarbejdere arbejder under de samme sikre forhold, som de ville gøre i Sverige. Vi ejer ikke selv nogen fabrikker, men samarbejder med nogle få omhyggeligt udvalgte leverandører.