Leg hele livet

For os er legen livsvigtig. Gennem 130 år har den udviklet os som virksomhed. Og som mennesker. Vores ambition er ikke kun at fremstille legetøj, der holder i generationer. Vi tror, det er vigtigt at berige barndommen, ligesom resten af livet. Den dag, vi holder op med at lege, holder vi op med at udvikle os. Og den dag, vi holder op med at være børn, holder vi op med at være mennesker.

Derfor vil vi fejre det barn, der er inden i os alle. Ikke kun det barn, vi engang var, men det, vi altid vil være. Det barn, som gør, at vi kan møde hinanden uden at stille krav; det barn, der altid lader nysgerrigheden styre det næste skridt og har fantasi til aldrig at se verden i gråt. Og ikke mindst – det barn, hvis kreativitet kan give os den frihed, vi har brug for.

Lad os fejre 130 år i barnlighedens tegn.


Hver dag er en fødselsdag.

Det er ikke kun os, der fejrer i år. Hver dag er der nogen, der har fødselsdag. Og ingen fødselsdag uden gaver. Vores legetøj er perfekt til små opdagelsesrejsende. Og hvorfor ikke – til en voksen, du kender, som har brug for at genopdage barnet i sig selv.

Celebrate a friend


Vigtigheden af leg.

Leg og kreativitet har stor betydning. Ikke kun for os hos BRIO. Det er dokumenteret, at leg er afgørende for at støtte en række intellektuelle, følelsesmæssige og sociale færdigheder hos børn. For eksempel er leg et grundlæggende element i børns udvikling af sproget og deres evne til at kontrollere deres egne kognitive og emotionelle processer. Ret vigtige ting, må man sige.

Ny forskning viser dog, at kreativ leg bliver stadig mere tilsidesat i dagens samfund. Derfor vil vi hellere fejre 130 års leg, end hvor gamle vi er som virksomhed. Allerede sidste år tyvstartede vi den 11. november 2013 ved at tildele

Dr. David Whitebread, udviklingspsykolog og specialist i uddannelse af mindre børn, forskningsstipendiatet BRIO Prize for hans forskning i, hvad leg og kreativitet betyder for børns udvikling. BRIO Prize uddeles af Lennart Ivarssons Stipendiefond til en anerkendt forsker inden for børn og unge-forskning eller til en velgørende institution, som yder vigtige bidrag til børn og unge. Dette var 20. gang, vi uddelte prisen. Og hvis vi begynder at lege lidt med tanken – vi kommer aldrig til at stoppe.

Læs mere om David Whitebreads forskning og BRIO Prize.