Arbejde med myndighederne

BRIO har en lang historie med aktiv involvering
i sikkerhedsregler for legetøj

BRIO var med til at grundlægge den første europæiske legetøjsforening i Bruxelles i 1958, der bragte legetøjsproducenter og legetøjsforhandlere i Europa sammen. I begyndelsen af 1990'erne blev organisationen delt op i to selvstændige enheder, TME (legetøjsproducenter i Europa, som senere skiftede til TIE legetøjsbranchen i Europa) og TTE (legetøjsforhandlere i Europa). Dag Ivarsson fra BRIO var formand for TTE fra 1998 til 2006. I 2012 blev BRIO fuldt medlem af TIE med Göran Kullberg som BRIO's repræsentant.

BRIO har været aktivt involveret i udviklingen af legetøjsstandarder gennem en af BRIO's medarbejderes, Gunnar Castegrens, arbejde. Helt tilbage i 1972, da det svenske forbrugerkontor blev oprettet, startede Gunnar konsultationer om legetøjssikkerhed med denne nye autoritet. Som ny svensk standard blev "Toys - Mechanical and Physical Properties" udgivet i 1983. 

I midten af 80'erne begyndte EU sit arbejde med det første legetøjssikkerhedsdirektiv, og Gunnar Castegren blev valgt som en af de svenske repræsentanter i arbejdsgruppen. Gennem alle årene indtil hans pensionering i 2004 fungerede Gunnar som BRIO's ambassadør for legetøjssikkerhed ud over at være formand og lede arbejdet med nye legetøjssikkerhedsdirektiver og standarder i EU. I 1988 blev Gunnar valgt som Sveriges repræsentant i ICTI (International Council Toy Industries) – en organisation, der har ansvaret for ICTI Care Process vedrørende arbejdsforhold.

Samarbejde om at reducere mængden af kemi i legetøj

I Sverige har BRIO deltaget i et frivilligt initiativ sammen med andre legetøjsproducenter som LEGO, Micki, Egmont, IKEA, Clas Ohlsson og ICA om at undersøge, hvordan kemikalier i legetøj kan udfases mere, end loven kræver. Initiativet "Giftfri vardag" er startet af Sveriges miljøminister og organiseres af Kemikalieinspektionen i Sverige, der begyndte i 2011 og fortsatte til 2014. Intensionen er, at erfaringerne fra dette arbejde skal deles med andre virksomheder, myndigheder og handelsorganisationer.

Change country